Според Путин атаката в "Крокус" е дело на ислямисти, но отново набеди Укарайна

Досега той не e коментирал изявленията на "Ислямска държава",

Владимир Путин

Владимир Путин

"Терористичната атака в Москва е дело на радикални ислямисти. Това зверство може да е само брънка от цяла поредица опити на онези, които са във война с нашата страна от 2014 г. с ръцете на неонацисткия режим в Киев."

Това заяви руският диктатор Владимир Путин на среща със службите за сигурност, предавана по държавната телевизия.

„Ние знаем, че престъплението е извършено от ръцете на радикални ислямисти, срещу чиято идеология самият ислямски свят се бори от векове“, каза още Путин, цитиран от БГНЕС.

Той повтори твърдението си, че извършителите са се опитали да избягат в Украйна, и намекна, че някой "ги е чакал там". Диктаторът упорито игнорира явната невъзможност заподозрените на преминат границата, по която от руска страна са разположени спецчасти и военни. Междувременно беларуският посланик заяви, че терористите са щели да избягат в Беларус. 

Въпреки това руският диктатор продължи с внушенията, като каза, че стрелбата се вписвала в "по-широка кампания за сплашване" от страна на Украйна.

Днес Франция се присъедини към САЩ, като заяви, че разузнавателната информация сочи, че Ислямска държава е отговорна за атаката срещу концертна зала край Москва.

Досега Путин не e коментирал официалните изявления на "Ислямска държава", че нейни бойци са организирали и извършили нападението.

Четирима мъже от таджикски произход бяха задържани в ареста по обвинения в тероризъм в Басманния окръжен съд на Москва по подозрение за извършване на атаката.

Други трима, също от таджикски произход, са задържани по подозрение за съучастие. /БГНЕС