Алпиец с 3 олимпийски титли ненадейно се оттегли

Матиас Майер

Матиас Майер

Трикратният олимпийски шампион в алпийските ски Матиас Майер от Австрия изненадващо обяви, че прекратява състезателната си кариера.

32-годишният Майер трябваше да стартира днес в супергигантския слалом в Бормио, но малко преди началото на състезанието след инспекцията на трасето шокира с решението си да се откаже.

"Обмислях през последните няколко дни и трябва да кажа, че за мен е време да се оттегля от Световната купа“, каза Майер пред австрийската обществена телевизия ORF.

"Това беше последна инспекция за мен, стига ми толкова. Бих искал да благодаря на моите спонсори и на Австрийската ски федерация всички свършиха страхотна работа, очаквам с нетърпение да видя какво ще се случи по-нататък", каза още той, цитиран от БНР.

Майер стана първият скиор, спечелил златни медали на три олимпийски игри, когато прибави златото в супергигантския слалом през февруари в Пекин към златото в спускането през 2014 година в Сочи и златото в Супер-Г през 2018 година в Пьончан. Той има и бронз в спускането от Пекин.

Специалистът в скоростните дисциплини има 11 победи за Световната купа. Той имаше две трети места този сезон, последният подиум беше преди две седмици в спускане във Вал Гардена, Италия. Майер пропусна спускането в сряда, като заяви, че има стомашен проблем.