Денков: Време е БФС да си даде сметка за пропадането на българския футбол в последните години

Николай Денков

Николай Денков

Министър-председателят на Република България Николай Денков коментира решението евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември да се завърне на Националния стадион "Васил Левски", но при закрити врата. По-рано днес стана ясно, че след поредица от обрати и спекулации относно мястото на провеждане на срещата, тя в крайна сметка ще остане в София, но без публика заради очакваните протести срещу сегашното ръководство на Българския футболен съюз.

"До тази ситуация се стигна, защото българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е БФС да си даде сметка за това. Нещо трябва да се промени. Държавата няма права да се меси във федерации, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна", заяви Денков, цитиран от БГНЕС.

Премиерът съобщи, че утре МВР ще съобщи какви мерки ще предприеме за опазване на обществения ред по време на срещата, която е насрочена за 19:00 часа наше време.

Припомняме, че по-рано през деня Унгарската футболна федерация изпревари БФС, като обяви, че мачът, който първоначално бе насрочен за "Васил Левски", ще остане там, но при променен час и без публика - от 19:00 часа вместо 21:45 часа. Все още има възможност двубоят да бъде пред фенове, след като адвокатът по спортно право Георги Градев заяви преди срещата между представители на БФС и изключените клубове от извънгредния Конгрес на Димитър Бербатов в ММС, че ще бъде входирана жалба до съда в Лозана с искане за присъствието на привърженици на стадиона в столицата.