Метавселената и потенциалните възможности пред виртуалните спортове в BETANO

Виртуалните спортове се развиват непрестанно. Редом с иновациите в технологично отношение както те, така и метавселената крачат към върховете в редица класации за популярност. Само през тази година инвестициите в е-спортове са се покачили със 195 милиона щатски долара, а тези в метавселената със 120 милиона долара. Представете си сега какво море от възможности крие колаборацията между тези две понятия!

С популяризирането на такъв тип спортове сериозно нарасна и интересът на любителите на прогнозите за тях. У нас към момента има един онлайн букмейкър, предлагащ иновативни опции за игра на виртуални спортове - BETANO, който вече около година има лиценз от НАП. От компанията се вслушват в мненията на клиентите си и са успели да привлекат фен базата на гейминга. Чрез отличната си секция за е-спорт те дават възможност за детайлен анализ и обосновани на база статистиката прогнози. Самите мачове се предават на живо, което също е огромен плюс.

Метавеселената навлезе и увеличи идеите в много индустрии. С премахването на класическия екран и добавянето на VR хедсета динамиката на игра се промени завинаги. Революцията в гейминга помогна много за социализирането на играчи от цял свят и им даде ново поле за общо забавление. Редица бетинг компании отчетоха тези тенденции и инвестираха средства в проучвания на виртуалните спортове.

Самите потребители на сайтовете за онлайн залози забелязаха редица предимства в това да се залага на е-спорт, отколкото на футбол например. Всички знаят за „Божията ръка“ на Марадона. Непрестанно ставаме свидетели на съдийски грешки в ущърб на даден отбор, нечестни странични фактори и прочие. Във виртуалните спортове това няма как да се случи. Там рефер е компютърът и той е програмиран еднакво за всички състезатели. Именно това е чарът – всички са равнопоставени и могат при еднакви условия да докажат своето превъзходство. Това покачва удовлетворението от прогнозите. Никой не обича да отменят с ВАР гола, носещ му печалба или пък да изгонят пресилено футболист рано-рано в мача заради съдийски произвол. Подобни неприятни събития няма как да бъдат предвидени и са отказали не един и двама от спортните залози.

Потенциалът на виртуалните дисциплини чрез метавселената е огромен. Интересни тези за огромния ръст на е-спортовете може да се видят в мрежата. Любопитно е докъде може да стигне тази колаборация. Според статистически проучвания вече интересът към гейминга от бетинг индустрията е толкова голям, че цели отдели в букмейкърските компании се пренасочват именно към него. Вече дори някои световноизвестни брандове като Betway спонсорират е-спорт организации. Британската компания налива пари и е основен сътрудник на Ninjas in Pyjamas. Средствата от сделки с рекламодатели също набъбват сериозно. Най-популярните геймъри са спонсорирани от големите спортни концерни като Nike, Adidas, Joma и тн.

С оглед на всичко споменато можем да очакваме все по-светли дни за този бранш. Почитателите на прогнозите, които все още не са запознати с виртуалните спортове, трябва час по-скоро да поправят своята грешка. В интернет има много материали от авторитетни медии по темата. От страна на бетинг сайтовете първите крачки вече са направени и съществуват отделни секции за е-спорт. Почти навсякъде се предлага опцията за безплатно поточно предаване от големите гейминг събития. А за финал не забравяйте винаги да залагате единствено за удоволствие и с мярка. Било то на типични или спортове на бъдещето – изненади винаги ще има и това е чарът на играта.