Топ 5 на футболистите с изтичащи контракти това лято

Най-големият страх на всеки голям футболен клуб е да не изгуби най-добрите си футболисти без пари. Именно това грози обаче някои от водещите грандове в Европа, чиито лидери на отбора са с изтичащи контракти още през това лято. Това ще окаже влияние и на спортните залози като тези в BETWAY, защото опитните играчи знаят как да се възползват от такива ситуации. Напускането на даден играч като свободен агент е най- големият кошмар за всеки тим, който трябва да мисли за негов достоен заместник. В следващите редове ще ви представим топ 5 на футболистите, чиито контракти изтичат през лятото и по всяка вероятност ще се окажат в друг клуб през новия сезон.

Килиан Мбапе

Няма как да не започнем със суперзвездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който според специализирания портал Transfermarkt е и най-скъпият футболист в света. Мбапе в момента се оценява на 160 милиона евро, но ПСЖ няма да вземе нито цент от раздялата с нападателя, защото той ще си тръгне от Париж със свободен трансфер. От миналото лято насам усилено се говори, че Мбапе ще премине в испанския колос Реал Мадрид и това изглежда все по-сигурно. Нападателят, който стана световен шампион с Франция, ще осъществи детската си мечта да облече екипа на „белия балет“ през лятото, а това само може да радва феновете на „кралете“.

Пол Погба

Един от най-добрите полузащитници през последното десетилетие – Пол Погба, също е изправен пред това да напусне сегашния си клуб Манчестър Юнайтед. Погба е считан от мнозина за един от най-големите таланти в световен мащаб и го е доказвал нееднократно. Халфът обаче има известни спадове във формата си, които някои отдават на факта, че не желае да играе повече за „червените дяволи“. Все още няма яснота къде ще продължи кариерата си Погба, но според някои слухове французинът ще се завърне в бившия си клуб Ювентус, където на практика „изгря“ кариерата му.

Усман Дембеле

Голяма трансферна сага се завъртя и около името на крилото на Барселона Усман Дембеле, който отказва да поднови договора си с каталунците. Нещо повече – през зимния трансферен прозорец се появи информация, че Дембеле е сключил предварително споразумение с друг клуб, който обаче не е известен. Това ядоса шефовете на „Камп Ноу“, но въпреки това Шави реши да не изважда Дембеле от състава и дори го използва в някои от мачовете на отбора. Къде ще заиграе Дембеле от следващия сезон, предстои да разберем.

Пауло Дибала

Друга голяма футболна звезда, чийто контракт изтича през лятото, е Пауло Дибала. Аржентинският нападател на Ювентус по всичко изглежда, че ще си тръгне от Торино, след като не успя да се споразумее за условията на договора си. С привличането на Душан Влахович през зимата Юве сякаш даде ясен знак, че се е отказал от намерението си да задържи Дибала. Самият нападател е твърдо решен да напусне, но все още не е известно в каква посока. Сред отборите, които се свързват с името на Дибала, са Тотнъм, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Атлетико Мадрид, Байерн, Арсенал, Ливърпул. Въпросът е кой ще го пожелае най-силно.

Франк Кеси

Капитанът на Милан Франк Кеси също шокира „росонерите“, след като отказа да поднови договора си и ще напусне „Сан Сиро“ през лятото. Халфът е ключова фигура в редиците на Милан, който се бори за титлата в Серия А през този сезон. Въпреки това Кеси вижда бъдещето си извън Милано и съвсем скоро ще разберем къде смята да продължи кариерата си – в Италия или в друга страна. Барселона се счита за фаворит за подписа на Кеси, но отбори като Арсенал и Наполи също могат да се намесят в битката.