Тази вечер Кубрат Пулев излиза срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев

Българският боксьор Кубрат Пулев и световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа се изправят един срещу друг тази вечер в лондонската зала "Уембли Арена", за да определят новия номер 1 при най-тежките.

Срещата между тях трябваше да се състои още в края на 2017 година, но тогава пропадна в последния момент заради контузия на българина, така че за Пулев това е втори шанс да стане първият българин световен шампион при професионалистите, като той може да спечели и поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), които в момента са притежание на британеца.

Пулев чака вече шест години тази среща, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от Владимир Кличко, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително и над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да се затвърди позицията си на претендент номер 1 за пояса на IBF.

Очаква се двамата да излязат на ринга около полунощ, като преди това ще има 4 "подгряващи" срещи: Макоули Макгоуан - Киърън Конуей, Мартин Баколе – Сергей Кузмин, Хюи Фюри – Мариуш Вах и Лорънс Околие – Никодем Йеджевски

Българските зрители могат да наблюдават мача на стрийминг платформа DAZN, която изисква месечен абонамент от 3 лева.