Тодор Кабакчиев спечели втори място в световните Ендуро серии

Тодор Кабакчиев грабна второто място

Тодор Кабакчиев грабна второто място

Българинът Тодор Кабакчиев днес грабна второто място в клас Профи на състезанието XROSS HARD ENDURO RALLY. FIM Hard Enduro World Championship in Serbia. То се проведе в Златибор, Сърбия и е част от световните Ендуро серии. 

Постижението на Кабакчиев е изключително важно, защото е постигнато в битка с най- добрите в света. Става дума за пилоти с огромни тимове и  подкрепящи ги заводи за мотоциклети. Но българинът от години демонстрира много хъс и желание за победа - катери стъпка по стъпка успехите в ендуро спорта и сигурно скоро ще го видим победител.

Припомняме, че Тодор Кабакчиев вече е бил шампион на световното първенство на FIM SuperEnduro в клас Junior (2020), Европейското първенство на BMU както и на българския шампионат седем поредни години. Той е първият българин в историята на мотоциклетния спорт, спечелил световно първенство. Донася историческа титла на България в клас „Джуниър“ от първенството на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) по супер ендуро в зала, като това става факт след обявеното решение на световната мото централа, промоутърът на сериите ABC Communications и полският организатор Sport Up през март 2020.

Вижте повече за световните Ендуро серии.