Усик и Джошуа заедно вдигнаха знамето на Украйна!

Александър Усик и Антъни Джошуа

Александър Усик и Антъни Джошуа

Александър Усик защити шампионските си титли на Международната боксова федерация, Световната боксова организация и Световната боксова асоциация с разединено съдийско решение срещу Антъни Джошуа - 115:113, 113:15, 116:112.  В края на срещата двамата боксьори вдигнаха знамето на Украйна в знак на съпричастност с борбата на украниския народ срещу руските нашественици и убийци.

Преди това Саудитска Арабия и цял свят станаха свидетели на един от най-вълнуващите двубои в тежка категория, в който и двамата бойци предложиха невъобразимо високо темпо през всичките 12 рунда, съобщава sportal.bg.

Джошуа не можа изцяло да разгърне потенциала си на по-грамадния от двамата гладиатори, но имаше достатъчно много силни моменти в срещата, за да наелектризира публиката. Усик пък се справи до голяма степен по същия перфектен начин, както в първия сблъсък, като трябваше да преодолее сериозни неприятности в началните рундове.
И двамата бойци заслужават огромно възхищение за изключителното ниво на броя на размените и опитаните удари, както и цялостното темпо на битката. Те изглеждаха сякаш са в лека категория, а не по над 100 кг, като отново невероятната кондиция на Усик се оказа решаваща за накланяне на везните в негова полза. AJ се опита да надделее, но не се справи с типично за по-тежкия боксьор газене на съперника, с изключение на два-три рунда. Това се оказа недостатъчно за победата и заслужено, макар и с малка разлика, Украйна празнува своя неоспорим шампион.

Галавечерта в град Джеда започна с българска победа на Трайчо Герогиев с разделено съдийско решение срещу сина на местен милиардер и известен инфлуенсър.