11 години по-късно: Димитър Бербатов и Петър Василев отново кръстосаха шпаги

Нападателят скастри спортния коментатор да не раздава квалификации на футболните национали, когато не е близо до отбора

Димитър Бербатов и Петър Василев

Димитър Бербатов и Петър Василев

Спортният коментатор на БНТ Петър Василев - Петела и Димитър Бербатов отново се забъркаха в задочен спор след 11 години затишие. По време на мача Чехия - България, който загубихме с 2:1, Василев на няколко пъти констатира, че на терена "материалът ни е лош", недоволен от слабата игра на националите в Прага. "Всички обичаме да критикуваме. Аз също мога да си позволя да кажа много неща. Няма смисъл, защото не съм част от отбора и не съм близо до нещата, за да мога да си позволява да говоря, каквото и да е. От опита, който имам като футболист, мога да кажа много неща. Лошото е, че загубихме, защото тръгнахме много добре", коментира Бербатов по време на детски футболен турнир.

„Не съм съгласен, че материалът не е добър. Аз самият се имам за част от този материал и имам високо мнение за футболните си качества. Винаги трябва да си оптимист специално за националния отбор. Познавам Краси Балъков, но не мога да давам оценки за това какъв треньор е. Надявам се момчетата да спечелят мача с Косово“, каза още бившият нападател на Манчестър Юнайтед.  

Бербатов не е съгласен с твърденията, че в България няма добри футболисти и даде себе си за пример. "Аз съм част от този материал и имам високо мнение за себе си като футболни качества. Момчетата се стараха и опитаха това, което могат", допълни Берба. По повод думите на Петела за "лошия материал", Димитър Бербатов предположи, че явно журналистът си е изкарал яда, че падаме върху футболистите. "Аз не мога да търся вина в това, че не са дали всичко от себе си. Винаги трябва да си оптимисти за всичко в живота. Винаги съм бил оптимист за националния отбор. Винаги ще го подкрепям", каза още Бербатов.  

Faktor.bg припомня, че това не е първият задочен словесен сблъсък между футболиста и спортния коментатор. През 2008 година още в 30-та минута на мача със Сърбия, който загубихме с 6:1, а Петър Василев нахока в ефир нападателя. Тогава журналистът попита на живо по време на коментара си треньорския щаб кому било нужно да се викат футболисти като Димитър Бербатов, които само разхождали фланелката на терена и играят без мотивация. В края на мача стана ясно, че нападателят е изваден от Пламен Марков заради контузия, но Петела така и не се извини.

По-късно мениджърът на футболиста изрази позицията на екипа около него, че хора, като Петър Василев са изгонили Христо Стоичков от националния отбор и искат да направят същото с Димитър Бербатов. Действително година и половина по-късно нападателят хвърли фланелката с трикольора и обяви, че повече няма да се състезава за представителния тим на България.