Старозагорци излизат пред съда, пуснал заподозрения за жестокостта над 18-годишното момиче

Шествието ще се проведе в понеделник от 18:00 ч.

Мирно шествие в подкрепа на момичето, което бе жестоко нарязано с макетното ножче от своя приятел организират в Стара Загора.

Проявата бе подкрепена и от кмета на града Живко Тодоров, който също ще се включи в проявата. "Стига толкова! Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви!", заяви старозагорският кмет.




Шествието ще се проведе в понеделник от 18:00 ч., като ще започне от Съдебната палата и ще продължи в посока общината и след това по бул. "Цар Симеон Велики".

Апелът е проявата да стане национална и хората в други градове също да излязат на шествие пред Съдебните палати в своето населено място.

"Посегателството е над местно момиче, но проблемът е национален. Затова призовавам и хората от другите градове, който има желание, който приема лично случилото се и иска справедлива присъда за такъв тип престъпления, излезте пред Съдебната палата и във вашия град. Нека има гласност, нека направим каквото можем, за да спасим нечия друга дъщеря от същата съдба", пишат хора във Фейсбук.

Обезобразеното 18-годишното момиче е с 400 шева и е безмълвно от месец, обявиха нейните родители. Окръжният съдия по въззивното частно наказатателно дело е Татяна Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора. Тя е намерила причиненото обезобразяване на момичето за "лека телесна повреда“.

Предполагаемият извършител е нейният 26-годишен приятел, който е бил задържан за 72 часа, а след това е пуснат на свобода