Стартира делото срещу бившата полицайка Симона Радева

Полицайката е обвинена в престъпление, което се наказва с 5 години затвор

Симона Радева

Симона Радева

Делото срещу бившата полицайка Симона Радева започна 2 години и три месеца след тежката катастрофа на бул. „Черни връх“, причинена от Георги Семерджиев, предаде БГНЕС.

Първото заседание бе разпоредително. Радева е обвинена за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода повече от 5 години.

Съдът уважи искане на адвоката на Симона Радева, който поиска първите разпитани да са Мирослав Якимов - мъжът, от когото Радева има дете, и майка ѝ, за да могат след това да присъстват в зала и да й оказват подкрепа.

БГНЕС припомня, че на 23 април Апелативният съд в София потвърди 20-годишната присъда на Георги Семерджиев, постановена от Софийски градски съд. Той обаче обжалва решението като поиска неговата отмяна и връщане на делото на Апелативния съд или изменение на решението, като бъде намалено наказанието. Върховният касационен срок ще се произнесе в двумесечен срок по делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния булевард "Черни връх", при която през юли 2022 г. загинаха две млади жени./ БГНЕС