Стефан Янев: Можем да дадем оръжие на Украйна, ако получим ново от съюзниците

Ако разговорът е конструктивен, с всеки може да се намерят допирни точки.

Стефан Янев

Стефан Янев

Лидерът на партия „Български възход“ Стефан Янев заяви пред бТВ, че подкрепя идеята България да предостави на Украйна оръжия от резервите на българската армия при условие, че те бъдат заменени бързо от съюзниците ни със съвременни западни въоръжения.    

„Големият въпрос е, че не съм чул да са водени такива разговори“, посочи Янев.  

Той смята, че страната ни може директно да изнася боеприпаси за Украйна, вместо това да става чрез посредници.

Янев заяви, че партия „Български възход“ не е влязла в конфронтация с никоя политическа сила, защото сега страната ни се нуждае от диалог. Имало е обаче хора, които са го съветвали партията да определи като враг политическа сила, която да атакува в кампанията.      

 „Аз от самото начало отказвах, получих упреци, че от това ни е спаднал резултатът. Но имах предвид, че ще дойде моментът, когато трябва да се води диалог.“ – коментира Янев.

„Тези партии са изпратени в парламента от българския  народ“, добави той.    

По думите му, ако разговорът е конструктивен, с всеки може да се намерят допирни точки.  

В отговор на съмнения от средите на ДБ дали зад БВ не стоят бизнес интереси, той коментира, че няма такива и това лесно може да се види, ако се сравнят изборните кампании. Янев подчерта, че тази на БВ е най-евтината.  

„Тези партии да си припомнят какви са им отчетите за последните четири избирателни кампании и да се запитат техните пари откъде са“, отбеляза Янев.