Стилисти: По-новите депутати все още не са наясно с дрескода в Парламента

Ясно си е проличало кои са новите и старите, прекрачващи прага на парламента
Дрескодът в парламента не убегна на стилисти и ПР-и, които моментално направиха дисекция на облеклото на 44-те в деня на откриването на новото Народно събрание. 

В сряда ясно си е проличало кои са новите и старите, прекрачващи прага на парламента. Разликата между двете групи е именно облеклото - тези, които са "новобранци" в по-голямата си част не бяха спазили етикета за по-тъмни дрехи със строга линия, докато опитните политици са били безупречни в това, анализира в "България сутрин" експертът по протокол и поведение Милена Хлебарова.  

"В първия работен ден трябва да изглеждаш точно така, както подобава откриването на много официално събитие. Трябва да бъдеш облечен в тъмни цветове", посочи тя. 

По протокол най-подходящите разцветки за конкретния случай са тъмно синьото или тъмно лилавото. Ризата на трябва да е бяла, в редки случаи много бледо розова или бледо синя. Бижутата са позволени, но и те трябва да са достатъчно обрани.

"Вратовръзките на повечето депутати не бяха подходящи, с малки изключения", продължи Хлебарова.

В дискусията участва и журналистът и ПР експерт Филип Данауи, който пък обратно на Хлебарова, възропта, че общата гама на облеклото в Народното събрани е била скучна.

Той сподели мнение, че изглежда голяма част от политиците нямат личен стилист и все още се обличат от конфекция.