Стилиян Петров води у нас куп футболни звезди за благотворителен мач

Стилиян Петров

Стилиян Петров

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров ще организира благотворителен футболен мач в подкрепа на онкоболните. Срещата ще бъде в София на 6 септември от 17 часа на Националния стадион "Васил Левски", като в нея ще вземат участие световноизвестни футболисти, съобщи Петров.

Петров беше диагностициран с левкемия през 2012 г., но четири години по-късно успя да се излекува.

"Аз и моето семейство преминахме през тази тежка битка. Този мач ще бъде моето голямо благодаря от едно семейство, на което вие дадохте подкрепа", каза Петров, като срещата се организира от фондацията на бившия футболист.

"Всички средства, които са събрани, ще бъдат дарени в болници в България, в които се лекуват хора от ракови заболявания. Също така ще бъдат дарени на хора, нуждаещи от трансплантации и лечения. Доста хора изразяват възмущение пред мен от много болници, затова даренията ще бъдат следени, да се знае как се изразходват средствата."

"Това, което ще направим, ще даде надежда на много хора и на техните близки, че могат да се преборят. Мачът е и моят начин да се отблагодаря за подкрепата към мен", коментира Петров на пресконференция.

Участие в срещата ще вземат български и чуждестранни футболисти.

Петров потвърди, че ще участват футболисти от националния отбор на България, "Селтик", "Астън Вила", ЦСКА и "Монтана" - тимовете, в които е играл в кариерата си.

"От българска страна ще има няколко треньори. Сред тях е Димитър Димитров-Херо, който първи ме взе в националния отбор. Участие в мача ще вземат Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сираков, Мартин Петров и Мариян Христов. Те са потвърдили участие."

Чуждестранният отбор ще включва футболистите Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич. Треньор пък ще бъде Мартин О'Нийл, с когото Петров беше в "Селтик" и "Астън Вила".

"Търся подкрепа от българския народ, това е една благородна кауза. Кауза, която е за хора, които се борят. Всеки, който е на стадиона, ще подкрепи не само мен, но и всеки, който се бори с тази коварна болест. Тя не ни разделя на хора от БФС, политици, бизнесмени, футболисти. За съжаление, когато преминаваш през такава битка, нямаш отговори. Фондацията ми работи с хората, които са болни, но и с техните близки, защото това се отразява на цели семейства.

Билетите за мача са на цена от 40 до 90 лв. и се продават в платформата bilet.bg.