Столична община купува 18 нови трамвая

Столична община купува 18 нови трамвая, които ще возят пътниците по линии №20 и №22. Обявен е търг за почти 100 млн. лв., уточняват от "Спаси София".

Новите мотриси ще бъдат с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони. Лидерът на "Спаси София", Борис Бонев, заяви, че това е само началото на модернизацията на градския транспорт в столицата. По думите му над 1 млрд. лв. са предвидени за инвестиции в нови превозни средства. С тези 18 чисто нови трамвая жителите на големи квартали като Дружба, Гео Милев, Подуяне, Красна поляна ще имат бърза и удобна връзка с центъра, поясни той.

Зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов заяви, че в скоро време предстои да бъдат закупени още нови трамваи, тролейбуси и автобуси. Той подчерта, че голямата задача този мандат е да се поднови пътната инфраструктура в столицата.

Следващата седмица започва разширението на ул. Опълченска, която ще бъде разширена до 6 ленти, а се работи и по други важни артерии - булевардите Кн. Мария Луиза и Джеймс Баучер. Там освен пътната, напълно ще бъде ремонтирана и инфраструктурата за трамваите. Транспортът и лесното придвижване на всички участници в движението са основен приоритет и във всеки наш проект ще видите, че мислим за всички софиянци. Доволен съм, че за четири месеца направихме няколко големи крачки напред, изтъкна Павлов.