Стоян Мирчев за новата управленска визия на БСП: Ще вземаме пари от богатите

Новата визия на БСП е съвсем нов подход на правене на политика. Тази визия е противодействие на системата, не на управлението на ГЕРБ.
Тази визия нито е програма, нито е платформа, ние поставяме основите на разговор с обществото. Това каза депутатът от БСП Стоян Мирчев в предаването "Още от деня" по БНТ.

Той бе категоричен, че ще се търсят социални партньори и че ще участват всички.

"Пари има, но не се управляват по правилния начин. Не знаем за какво ще се харчат. Пари има и в паралелната държава. Не може в НЗОК да се наливат 3,5 млрд. лева, а в същото време здравеопазването да става все по-лошо, т.е. има изтичане на средства", смятат от БСП.

"Идеята е да водим политиката на бъдещето, заедно с обществото. Първо ще променим данъчната система. Ще преминем към прогресивно подоходно облагане. Нормалните хората имат недостиг на средства. Ще се вземе от богатите и парите ще влязат".

„БСП отиде при хората и се бореше заедно с тях“ - така Мирчев коментира ситуацията с чумата по животните в Странджа и протестите на фермерите. "Аз не знам да има едно умряло животно от чума у нас 25 дни след заразата. Държавата не си върши работата, тя действа незаконно. Документът за евтаназията по животните е подписан от заместник който няма право на това, този документ няма правна стойност. Именно затова сме сезирали и прокуратурата“, каза още Стоян Мирчев.