Стойчо Стойчев: Цял ден Божков води логистиката на протеста, има координация с действията на Радев

По всичко изглежда, че действат в синхрон, заяви политологът

Доц. Стойчо Стойчев

Доц. Стойчо Стойчев

Политологът доц. Стойчо Стойчев коментира в "Панорама" създалата се напрегната ситуация по време на протеста пред президентството и митинга пред Министерския съвет. Според него нищо не се случва. "Политиците опитват да произведат новина от нищото. Чакат повод да избухне война без полза. Лагерите са от различен порядък. Различното обаче тук е, че се появява и трета фигура - главният прокурор, който има важна роля в цялата сага", разкри доц. Стойчев. 

Парадоксално е да искаш борба с корупцията, а да недоволстваш, когато се арестуват обвинени, допълни той.

Да протестираш срещу Министерския съвет заради действията на прокуратурата е все едно да протестираш срещу Светия Синод пред Софийския университет.

Управлението може да е виновно за много други неща, но не е виновно и за действията на прокуратурата. Прокуратурата  не действа избирателно. Напротив, започна с арест на министър.  Никой от БСП или ДПС не е арестуван. Така че не е избирателно, обясни още политологът. 

По думите му, нещата стават още по-притеснителни заради това, че реакцията на президента идва именно когато прокуратурата започна да действа срещу Божков. Отделно днес цял ден в профила си Божков качва снимки от есемеси, в които сякаш води логистика на протестите срещу кабинета в момента. Божков стимулира и призовава да излязат пред президентството за сваляне на правителството. Това са тези, с които се идентифицира президентът Радев. И тук трябва да зададем ясно въпроса: Божков организира ли протестите, които Румен Радев приема под балкона си и с които дава заявка за участие във властта? Те двамата свързани ли са по някакъв начин, координират ли действията си, защото досега нито единият, нито другият е отрекъл нещо подобно. По всичко изглежда, че действат в синхрон. Като капак и Нинова днес се заяви като участник в тези неща.

Единствената цел на новото ОФ е "Анти". Омразата срещу премиера може да сплотява всякакви интереси - дори тези, които искат дискотека нощем.