Страх и паника сред русия "елит", наближава краят на режима на Путин

Представители на властта се опитват да установят контакти с Украйна, за да получат гаранции за своята сигурност

снимка: БГНЕС/ЕРА

снимка: БГНЕС/ЕРА

Представителите на така наречените „елити“ на Руската федерация се страхуват за бъдещето си. В тази връзка те се опитват да установят контакти с Украйна и други страни, за да получат гаранции за сигурност след поражението на Русия, предаде агенция УНИАН.

„Те търсят изход, разбира се. И не само с Украйна. Географията, в която те се опитват да получат гаранции за лична сигурност за себе си, за своето състояние, за своите семейства, е доста широка“, каза Андрий Юсов, говорител за Главно разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна.

Според него по този начин руснаците се опитват да избегнат отговорност в бъдеще. Руският елит е все по-убеден, че Русия ще загуби тази война, а това ще означава категорично и край на режима на Путин. Все повече руснаци по високите етажи се опитват да се „евакуират“, а този процес тепърва ще набира скорост.

В същото време разузнаването на Украйна отбеляза, че руснаците ще търсят по-активно контакти, когато въоръжените сили на Украйна постигнат нови успехи на фронта.

„Украйна, разбира се, използва всякакви инструменти, най-креативните подходи, за да ускори освобождаването на нашите територии, изправяйки държавата-агресор пред правосъдието... Осъществяват се много контакти и операции, за които сега не можем да говорим. Но след победата, повярвайте ми, ще има много интересни неща“, обобщи Юсов.

Първоначално руснаците бяха убедени, че тяхната армия може да превземе Киев за три дни. След поредица от неуспехи на руската армия стана ясно, че войната в Украйна няма да приключи бързо и шансовете на Москва за победа изчезват. На 14 април 2023 г. Андрей Юсов каза, че по-голямата част от руския елит разбира, че Русия не може да спечели войната срещу Украйна.