Свидетел на зверската катастрофа в София: Шофьорът беше неадекватен, мина на червен светофар

По думите на пътен експерт младежът се е движел с над 100 км. в час

Шофьорът не беше адекватен. Видях човек в нетрезво състояние, залиташе и не можеше да асимилира какво се случва. Това разказа пред Нова ТВ свидетел на тежката катастрофа в София, при която загинаха двама младежи.

"В огледалото гледах, че кола се движи с невероятна скорост и приближава. Дръпнах се в лявата лента, за да може той да мине. Не стана - удари ме и ме отмести. После блъсна такси, продължи да се движи и удари още две коли", разказа още той.

"Момичето минаваше на зелен светофар, а шофьорът на чисто червено. Блъсна я буквално. Имаше трима паднали на земята - двама от тях станаха, а един - не. За момчето разбрах, че е починало", посочи свидетелят.

Според пътният експерт Диана Русинова младият шофьор, убил двама младежи тази нощ след гонка с полицията на столичния булевард "Сливница", се е движел с много висока скорост, показва спирачния път на място. 

"Спирачен път над 300 м, което говори за много висока скорост - със сигурност поне 100 км/ч, а може и нагоре. Едно момче и момиче, намерени починали. Безспорно много тежък пътен инцидент, но просто докато няма адекватни мерки от страна на държавата, ние ще се местим с Вас от кръстовище на кръстовище, да си говорим едно и също. Безспорно, за мен е невероятно, че този водач не е употребил нито алкохол, нито наркотици. Не разбирам защо ще бяга от полицията, ако не е употребил и е редовен. Така че за мен трябва да се насочим към много сериозна работа с тези водачи, включително и към психологическа помощ и да се прави оценка на това кой действително е способен да управлява автомобил", заяви Русинова в ефира на БНТ.