Тагарев обсъди с посланика на Република Корея сътрудничество между двете страни в областта на отбраната

Тодор Тагарев, снимка: БГНЕС

Тодор Тагарев, снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Република Корея в България Н. Пр. Бе Джонгин. На срещата бяха споделени впечатления от Срещата на върха на НАТО във Вилнюс в светлината на задълбочаването на партньорството между НАТО и Република Корея, съобщиха от Министерството на отбраната.

Посланик Джонгин посочи, че страните ни, макар и поставени в различен геостратегически контекст, са изправени пред някои общи предизвикателства и в тази връзка съществува значителен потенциал за бъдещото развитие на двустранните отношения в областта на отбраната. Сред темите на разговор бяха възможностите за сътрудничество между отбранителните индустрии, нововъзникващите технологични решения и космическите технологии.

Подчертано беше значението на войната в Украйна за сигурността на двете страни и необходимостта да покажем солидарност, тъй като в тази война е пределно ясно кой е агресорът и кой жертвата. Беше обърнато внимание и на приноса към следвоенното възстановяване на Украйна. /БГНЕС