Тодор Тагарев: От известно време подготвяме посещение на Зеленски

"Съжалявам, че изтече информация"

Тодор Тагарев

Тодор Тагарев

"За едно такова посещение върви подготовка от известно време, тя не е публична." Това заяви пред TV 1 министърът на отбраната Тодор Тагарев във връзка с появилата се по-рано днес информация, че президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети страната ни.

рипомняме, според първоначалното съобщение се очаква Зеленски да посети България в четвъртък.

"Тази визита е важна за нас самите, съжалявам, че изтече информация. Надявам се това да не осуети идването на украинския президент, добави Тагарев. Правителството прие решение за нов транш вече военна помощ. Това решение направихме доста бързо за три седмици, посочи военният министър. Анализираме заявените потребности от Украйна, след това анализираме нашите възможности.

България е направила необходимото да изпратим боеприпаси до Украйна, дали директно или не, това са второстепенни въпроси." - коментира Тагарев.

"Дали ще се казва покана за членство на Украйна, но очакваме отношенията да се вдигнат на по-високо равнище на разговори межди НАТО и Украйна. В момента има комисия НАТО-Украйна, следва да има съвет НАТО-Украйна. Със сигурност ще се декларира продължаване политиката на отворени врати." - коментира още Тагарев. /БГНЕС