Тарнавски: ВСУ твърдо държат отбраната и активно унищожават врага

Окупаторите продължават с опити за настъпление по Авдеевско направление с малки щурмови групи

Руските сили предприемат нови опити за настъпление на Авдеевско направление, като за целта използват малки щурмови групи. Това обяви командващият Таврическата оперативно-стратегическа групировка войски на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) бригаден генерал Олександър Тарнавски в канала си в Telegram, предава Укринформ.

По думите му украинските войски са отбили девет атаки край Ласточкино, Северное, Первомайское и Невелское. През последното денонощие в оперативната зона на командваната от него групировка руснаците са провели 42 бойни действия и са произвели 1040 артилерийски изстрела.

В Запорожка и в Донецка област руснаците са възобновили използването на отровни вещества: регистрирани са общо четири падания на гранати със сълзотворно и задушаващо химическо вещество, подчерта Тарнавски.

На Мариинското направление Силите за отбрана продължават да сдържат руснаците при Георгиевка, Победа и Новомихайловка, където са отразени 21 атаки.

На Новопавловското направление руските войски са предприели опит да преминат в настъпление в Старомайорския район, отбеляза Търнавски.

Няма съществени промени на Запорожското направление, Силите за отбрана на Украйна са отблъснали 11 руски атаки близо до Малиновка и Работино.

Украинският командир увери, че ситуацията остава под контрол, а "украинските войници твърдо държат отбраната и активно унищожават врага“.

Общите загуби на руснаците през изминалото денонощие възлизат на 644 души, 47 единици въоръжение и военна техника, без БпЛА. ВСУ са унищожили и два склада за боеприпаси, един склад за горива и смазочни материали и друг важен обект на руснаците, добави Тарнавски.