Татяна Буруджиева посочи два специфични детайла за тези избори

В момента се наблюдава огромно разнообразие от "крайни форми на пациенти" до "крайни форми на много ценностно говорене"

Татяна Буруджиева

Татяна Буруджиева

Има избиратели, които се “люшкат” между една или друга от малките (бел.ред. - формации). Търсят нещо категорично ново и различно. И в последния момент или ще отидат да гласуват, или няма да отидат да гласуват”. Това коментира политологът доц. Татяна Буруджиевае в ефира на "Дарик".

По думите ѝ има две специфични неща за тези избори, едното е, че няма битка за първото място.

"Дори, когато сме имали еднопартийни правителства, пак е имало битка, до последния момент с надеждата, че може да се обърне резултата. Сега мачът е свирен", посочи тя.

Според Буруджиева битката не е за първото място, по-скоро за второто, а най-вече за четвъртото.

Тя изтъкна, че фокусът на кампанията сега е не как се свързваш с избирателя, а как да съсипеш другия. Когато имаш силни партии, тогава имаш и съвсем друга мотивация, подчерта политологът.

Втората специфична особеност, по нейните думи, е около чертата, която трябва да бъде преодоляна, за да се влезе в Народното събрание.

"Имате поне три, четири, пет субекта, които не са в "други", но никой не може да каже дали наистина те са 1% и нещо или са над 4%".

За Буруджиева съперничеството в момента е в това да си различният и да вървиш с бавни стъпки. По думите ѝ в момента се наблюдава огромно разнообразие от "крайни форми на пациенти" до "крайни форми на много ценностно говорене".