Тази рецепта ще събере цялото домочадие около пълните чинии

Тя носи все още и духа на празниците

Тази рецепта все още носи духа на празнициъе и ще ви събира около добрата храна с повече време за общуване. Предлагаме ви ястия, приготвени от ресторант "Национал", гр. Хисаря и публикувани от dnevnik.

Зелеви сарми с кълцано месо за 8 порции:

Необходими продукти:

1.5 кг зелеви листа
600 г свински врат
600 г пилешко филе
400 г бял ориз
200 г стар лук
200 г моркови
100 мл олио
800 мл зеленчуков бульон
кимион
джоджен
сол
черен пипер
1 с.л червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни късчета. Овкусяваме го със сол и черен пипер и го запържваме в мазнината. Добавяме предварително наситнените лук и морков, след това и ориза. Накрая наливаме бульона и останалите подправки на вкус.

Навиваме сарми в желаната форма, поръсваме ги с червения пипер, нареждаме в омазнена тавичка и печем на 180 градуса за 30 – 40 минути.