Театърът на абсурда, който Путин сътвори, гастролира на българска сцена

По примера на Русия, по „кафкиански“ Родината затъва през последните години в абсурд, лудост, трагедия и фарс едновременно

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Светослав Пинтев 

Театърът на абсурда, който Путин сътвори в страната си, гастролира и на българска сцена. Това е положението.  Сякаш сме в Дагестан, а не в Европа.
Но това не е всичко, той се опитва да се представи за наша реалност, настояще и бъдеще, да ни превърне в тотално опростачено и дебилизирано общество, където абсурдите са норма, а 

чудовищата са герои

Минах в неделя през т.нар. „поход на мира“ при пилоните на НДК, където някакви хора, със Стокхолмски синдром вероятно, развяваха пряпорци на „Възраждане“ и български знамена, а от трибуната прокарваха последните путинските опорки, твърдейки, че са чутовни патриоти. 
Изрично предупредиха, пак от трибуната, да не се вадят руските знамена, „да не „компорометираме събитието“. През цялото време тези деца на светлината крещяха неистово, че войната трябва да спре незабавно. 
За да може Путин да се закрепи на окуприраните територи, да си оправи разбитата армия и да нападне с нови сили най-вероятно. Подчертаха, че те са „за мирно решение“...Засега??? 
Надяват се 

батюшката да огрее и нашите земи с диктатурата си

Мернах и бившата съдийка Румяна Ченалова, този ярък символ на българската Темида, която изглежда разясняваше на отделни граждани някои аспекти на борбата за мир. 
Едната ораторката се развика с ленински патос, че чичко Сорос плащал, за да скрият съществуването на техния велик поход, нищо, че някой клет общинар им го е разрешил точно пред НДК, което си е чиста форма на безумие ... 
Репликирах я спонтанно, че на тях вероятно им плаща чичко Путин, че като скочи един левент и цяла сюрия лелки, яхнали метли.  Голям панаир стана. Да съм си тръгвал, ако не ми харесвало, настояха те.  Казах им, че изобщо нямам такова намерение, много даже ми харесва да изучавам аспектите на колективния им когнитивен дисонанс, да не би да си мислят, че са в Русия и трябва да ме приберат „космонавтите“ с палките, които арестуват за думата „мир“.   Все в този мил дух...  
 До това ни докараха всички управлявали през този век, без изключение, хора, които отвързаха руската пропаганда в родината ни, та тя да може да промива максимално количество български мозъци, както го направи с руските. И сега си имаме тези ...
Въпрос на цяло научно проучване, че и на разследване, е  защо го направиха, безвъзмедно ли, от глупост ли или...точно обратното. Все едно, резултатът е чудовищен.
 Няма да се спирам на това сега, но е факт, че

ядем отровните плодове

на тяхната дейност. 
Това е една от основните причини държавата ни да е бедна, непрекъснато ограбвана, в безпрецедентна политическа криза,  да е разделена, озлобена, объркана, истерична. Просто, защото великите ни политици дадоха картбланш на путинската пропаганда и тя вилня като башибузук повече от две десетилетия.

България се превръща в реплика на театър на абсурда, на онзи кошмарен театър на абсурда, който Путин сътвори в Русия. И това съвсем не е случайно, въпреки че сме в ЕС и НАТО, у нас десетилетия наред обществото ни беше облъчвано от руския държавен телевизионен канал, от тв Цариград и други подобни, Соловьов, Скабеева и сам Решетников набиваха путинската пропаганда  в най-извратените нейни форми.  
Това роди Копейкин, как Митрофанова да не гласува за него, роди нелепата риторика срещу демократичния свят, който бил еврогеийски, краварски или незнам какъв, а виж Путинския свят е мъжкарски, благороден, православен, в Русия пенсионерите на плащали битовите услуги и куп други откровени дивотии. 
Нищо, че Русия преди санкциите произвеждаше колкото град Ню Йорк, не колкото  щата, пенсиите са смешни дори в сравнение с нашите, че путинските войници са разстрелвали  5-петгодишни деца, по разкритията на руска правозащитна организация, резали са глави, пригожинци раздават правосъдие с 

каменарски чук в главата 

 че в  Украйна „освободителите“ първо сринаха с крилати ракети и артилерия градовете с 90 % рускоезично население. Сякаш Путин им е обиден, че не са посрещали войските му с хляб и сол, а с огън и жупел, че крещяха на орките му „фашисти“. 
Десетки наши издания и сега пишат ментета от рода на: 
   „Анализаторите не вярват в успешен край на конфликта за Киев и смятат, че Зеленски трябва да започне преговори. ..... Междувременно шансовете за победа на киевския режим са близки до нула. 
Украйна има толкова голям шанс да победи Русия, колкото Мексико има да победи Съединените щати, подчертават в своя статия американски експерти“.
Пропуснали са да кажат само, че са хранени експерти на путинизма, като толкова наши „специалисти“.  И, че трябва да нямаш и бегла представа от развитието на войната, за да го твърдиш.
„Кафкиански“ е прилагателно, което стана много популярно в руската журналистика през последните години. Наистина има усещането, че страната е затънала в абсурд, лудост, трагедия и фарс едновременно“, писа „Нова газета-Европа“.
У нас няма голяма разлика. С определени групи от хора се случва същото, каквото се случва в Русия“. И те агресивно искат да ни вадят от НАТО, от ЕС.

„Режимът стандартизира своите членове, принуждава ги да се подчиняват и изтласква несходните и несъгласните. Може би това е просто бъг или грешка, или може би има някакъв смисъл тук и по някаква причина системата трябва да убие / счупи този "прост човек". Кой знае? Толкова е лесно“, пише изданието.
Също като у нас...