Техеран обяви, че е убит високопоставен ирански военен при снощния израелски удар в Дамаск

Новината за смъртта му да стане повод за ирански удар по Израел

"Високопоставен военен от Иран е убит при снощния израелски удар в Дамаск", това предадоха медии от Техеран, цитирани от изданието на еврейската държава нюзру.

"Според официални информационни агенции на Ислямската република при атаката в сирийската столица е загинал Милад Хидари - съветник в елитното подразделение Корпус на стражите на Ислямската революция, добави нюзру.  

"Техеран обаче не разкри подробности около смъртта на военния, нито пък публикува биографична справка за покойния, каквото е обичайната практика в такива случаи" посочи още медията от Израел.

"Коментатори не изключиха вероятността такъв човек никога да не е съществувал и новината за смъртта му да стане повод за ирански удар по Израел", добави нюзру.

"Базираната в Лондон неправителствена организация Сирийска обсерватория за правата на човека, която има много информатори в размирната близкоизточна страна, днес заяви, че при атаката снощи са били поразени установки за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Дамаск. Удари бяха нанесени и по складове за боеприпаси и горива, използвани от проирански групировки", написа още изданието от еврейската държава.