Telegraph: Световната война започна - автокрациите го знаят, Западът още храни илюзии

Западът третира войната в Украйна като регионален спор

Третата световна война вече започна и руската агресия в Украйна е част от това, но засега само агресорите приемат сериозно тези събития, пише The Telegraph.

В публикацията се посочва, че четири авторитарни държави воюват срещу демокрациите – Русия, Китай, Иран и Северна Корея атакуват Украйна и нейните съюзници в лицето на западните демокрации и САЩ.

Отбелязва се, че засега само четворката автократични режими се държи по начин, съответстващ на глобална война. Докато Западът не осъзнае това, Украйна ще бъде в неблагоприятно положение. Ако обаче Западът осъзнае реалността, Русия може да претърпи бързо и трайно поражение, което да стане урок за останалите автократични режими.

The Telegraph пише също, че Русия мобилизира своите съюзници и получава дронове от Иран, артилерийски снаряди от Северна Корея, промишлени компоненти от Китай, докато хората на Запад и досега гледат на войната в Украйна като на регионален спор между две воюващи държави.

"Най-мощните автокрации в света вече възприемат войната в Украйна като световна война. Те подкрепят Русия, за да налагат силата на страни като Русия, за да нападат, завоюват и потискат когато и където решат. (...) Републиканците (в американския Конгрес - б.р.)  блокират помощта за Украйна от октомври и частично защитават своя изолационизъм, твърдейки, че войната в Украйна засяга само Украйна. И че това не засяга Америка. Това със сигурност не е онова, което виждат в Техеран, Пхенян и Пекин." – се казва още в статията.

Превод Faktor.bg