Тервел Пулев разкри тайната на успеха си в профибокса

Българинът се представя блестящо, без нито едно поражение, заслуга за което има легендарният Кени Адамс

Тервел Пулев

Тервел Пулев

Тервел Пулев повдигна завесата за една от тайните на успеха му в профибокса, където към момента върви без поражение. По-младият от братята Пулеви написа в социалните мрежи за ролята на треньора Кени Адамс, с когото е работил в последните няколко месеца.

78-годишният наставник е легенда в американския бокс, като е прословут с невероятно стриктния режим на дисциплина, който налага на хората, с които работи. Това е причина в един момент Флойд Мейуедър да откаже да бъде трениран повече от него.

Куриозно, именно тази характеристика е накарала Мани Пакиао, друга легенда, да иска именно Кени да го тренира.

"Успехът е многокомпонентен и затова винаги е плод на колективна работа! - написа Тервел Пулев в профила си във Фейсбук. - Кени Адамс - една жива легенда на американския професионален бокс (27 световни шампиони), без да парадира с нещо, зае важна роля в моята подготовка последните 4-5 месеца. Респект за големия човек и треньор, оставащ в сянка заради това, че именно ние състезателите сме на преден план.

Но всъщност, неговата работа се обуславя с успеха, който е общ и респективно показва и неговия труд в съвместната ни работа. Чест му прави това, че той никъде не се натрапи, да е център на внимание или да влезе в полезрението на обективите с цел самоизтъкване.

Даже напротив, в зала "The Hangar" в Коста Меса след победата ни, изчака в продължение на няколко часа, неотлъчно до мен да се снимам с абсолютно всеки български или америксски фен!

Чувствам се късметлия, че срещнах този човек и той прие да работи с мен.

Благодаря ти, Кенет Адамс!

Някои от българските ти колеги имат какво да научат от теб, не само спортно-технически, но и като манталитет и държание спрямо състезателите си."

В Коста Меса на 23 март Тервел победи американеца Мич Уилямс и вече има 13 успеха в 13 професионални мача.