Терзиев обеща на софиянци: Ако до 3 години няма работещ лифт, ще поемем отговорност

Столичният кмет обвини ГЕРБ, че няма нито един работещ лифт на Витоша

Васил Терзиев

Васил Терзиев

ГЕРБ носи пълната отговорност за това, че днес няма нито един работещ лифт на планината Витоша. Това заявиха кметът на Столична община Васил Терзиев и председателят на групата на "Продължаваме промяната – Демократична България (Спаси София)" в Столичния общински съвет (СОС) Борис Бонев, предаде репортер на БГНЕС.

"Днес сутринта чухме доста художествени измислици на тема Витоша и поредната порция от страна на ГЕРБ да пробват да хвърлят вината за нещо, което те са сътворили на друг и как за 6 месеца не сме успели да се справим", каза столичният кмет и посочи, че ГЕРБ са продали лифтовете с един безумен договор, който не защитава интересите на СО.

Терзиев добави, че той и екипът му наследяват проблеми и ги решават и посочи: "Неработещ завод за боклук започнахме да го изправяме на крака. Започнахме да чистим графитите."

Той е категоричен, че ще поправят и видеонаблюдението в столицата.

По думите му единството, което чуват от ГЕРБ е едно и също нещо – "новият кмет и неговият екип не могат да решават проблемите на града ни, докато ние можем".

Терзиев отбеляза, че ситуацията със спирането на Симеоновския лифт е наследство от ГЕРБ. "Наследяваме един проблем и му намираме решение. До края на мандата да имаме един работещ лифт", каза още той и обеща, че ако до 3 години няма работещ лифт, ще поемат отговорност.

Кметът на СО смята, че ГЕРБ трябва да се научат да поемат отговорността за проблемите, които са създали. "Витоша е изцяло тяхно дело, обаче, ние не ще намерим решение и на този проблем", категоричен е той.

От своя страна Борис Бонев подчерта, че през 2007 г. ГЕРБ са продали на безценица въжените линии и съоръжения за 8 милиона лева.

По думите му да влезеш в съдебна битка с фирмата е най-лошият вариант и означава, че общината ще загуби делото.

Бонев показа и че има правно становище със 122 страници, "поръчано от Йорданка Фандъкова и ГЕРБ", в което се казва, че "ако искаме да възстановяваме лифтовете, е важно включването на конкретни срокове".

Терзиев обясни, че общината има възможност да възстанови Драгалевския лифт. /БГНЕС