Терзиев пристигна на заседанието на СОС, предстои пореден опит за избор на председател

Васил Терзиев. Снимка: БГНЕС

Васил Терзиев. Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет продължава опитите да избере свой председател. Към заседанието вече се присъедини и кметът на София Васил Терзиев.

От групата на ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, от групата на "Възраждане" - Красимир Гълъбов, от БСП издигнаха Диана Тонова, а ИТН издигнаха Пламен Данаилов. Кандидатите обаче не предизвикаха толкова сериозен дебат, колкото липсата на кмета.

Спор възникна между общинския съветник на ГЕРБ Георги Георгиев и общинския съветник от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. Калановски се обърна към Георгиев и заяви: "Вече не сте председател на СОС, свикнете с това", коментира той и призова Георгиев да спре да настоява Терзиев да присъства на заседанието. Освен това той разкритикува, че ГЕРБ искат да знаят какви политики предлагат от ПП-ДБ-СС, но не са се явили на разговори, въпреки че са били поканени.

От ГЕРБ продължиха да настояват общинският съвет да прекъсне заседанието си до пристигане на кметът на София Васил Терзиев. В крайна сметка водещата заседанието от ПП-ДБ-СС Грети Стефанова обяви 30-минутна почивка.

След почивката кметът на София се присъедини към заседанието и предстои гласуване на кандидатурите за председател на СОС.