Том Ханкс в потрес: Номинираха го за три награди "Златна малинка“ за най-лоши филми

Неговият неотдавнашен хит "Елвис" е фаворит за "Оскар", но Том Ханкс остана потресен днес, когато получи три номинации за "Златна малинка", които "отбелязват" най-лошите филми на годината.

Ханкс беше включен в списъка на наградите за ролята на мениджъра на Пресли в рокендрол биографичния филм "Елвис" и на Джепето в критикувания от Дисни римейк на "Пинокио".

В прессъобщение на организаторите на наградите, ролята на Ханкс в "Елвис" се определя като "най-осмиваното изпълнение на 2022 г." и се прибавя още една номинация за "най-лоша екранна двойка" за "Том Ханкс и неговото лице с латекс (и нелеп акцент)".

Докато "Елвис" и звездата му Остин Бътлър като цяло получиха одобрение, участието на Ханкс в ролята на експлоататорския му мениджър полковник Том Паркър беше порицано от много критици. В рецензия на "Ню Йорк Таймс" се казва, че Ханкс се появява "с планина от протези и странен акцент", а Паркър е представен като "отчасти дребен измамник, отчасти пълен Мефистофел".

"Пинокио" на Дисни беше сред петте номинирани за "най-лош филм" за годишните награди "Златна малинка", както и противоречивият биографичен филм за Мерилин Монро "Блондинка". В надпреварата участват и постоянният участник в наградите с американско название "Razzies" Джаред Лето и неговият филм за Спайдърмен "Морбиус".

Миналата година Лето беше обявен за най-лош актьор в поддържаща роля за пламенното си изпълнение - с италиански акцент и тежки протези - в "Къщата на Гучи".

Обикновено наградите „Razzies“ се обявяват в деня преди Оскарите.

Миналата година обаче самите награди бяха оплюти, след като шеговито създадоха нова категория, наречена "Най-лошото изпълнение на Брус Уилис във филм от 2021 г.", за да поберат всички съмнителни изпълнения на бившата звезда от "Умирай трудно". Организаторите отмениха наградата, след като семейството му разкри, че Уилис страда от когнитивно заболяване, наречено афазия.

Номинациите за тазгодишните награди "Оскар" ще бъдат обявени във вторник. /БГНЕС, АФП