Тома Биков: България има нужда от проевропейско управление

Колкото по-малко депутати имат ПП, толкова по-голям е шансът за правителство

Тома Биков

Тома Биков

Шансът да няма правителство не е никак малък, заяви пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

„За мен една от възможностите да има правителство е "Продължаваме промяната" да имат максимално малък брой депутати", коментира той. Според него ПП не са в състояние да решат нито един проблем на страната.

"Каква точно ще бъде формата на управление, ако изобщо се стигне до такова нещо, ще се реши след изборите - дали коалиционно, има различни формати, в които може да се състави правителство и не трябва да се изключва нито един от тях", допълни Тома Биков, като подчерта, че при "Продължаваме промяната" няма лидерство.

По думите му България има нужда от проевропейско управление.

Тома Биков призова да се направи опит да се преодолее политическата криза.

Той коментира и темата с повишаването на цените на горивата: "Проблемът е, че има само една фирма, която купува петрола, дава го на "Лукойл" и после го продава на завишена цена. И го прави, защото е само една, ние казваме защо да не са 2. Има държавни компании, които могат да го направят, това увеличава конкуренцията."

Според Биков България трябва да влезе в разговори с "Газпром" заради очертаващо се артибражно дело по дългосрочния договор за доставка на газ.

"Трябва да се търсят възможности за дългосрочни договори извън "Газпром", а договора с "Газпром" да можем да го изпълним до края на годината, той така или иначе е подписан и има заявени количества", каза още Тома Биков.