Тома Биков: Няма да ни вкарат в схема да правим правителство с Възраждане

Тома Биков

Тома Биков

ГЕРБ кани останалите партии на разговори, а не за управление. Ние очакваме отказите към тези, които ги канят – Соломон Паси и Росен Плевнелиев. Това заяви в ефира на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Усилието ни е партиите да започнем да си говорим. За да бъдеш в управлението, трябва да си постигнал и резултат. Хората са раздали картите, политиците трябва да ги отиграят.
Ние предлагаме да се създаде проевропейско и стабилно правителство, което да реши сериозните кризи. Ще положим всички усилия да направим кабинет. Но аз не виждам интелектуален потенциал в другите формации, за да направим правителство…Ако отново отидем на избори, ни очаква затъване в  кризата и разпад на политическата система, допълни депутатът от ГЕРБ.

Няма да ни вкарат в схемата да правим правителство с Възраждане. Дори и да имат желание – няма да ги вкараме в управлението, бе категоричен Биков. 

Относно упреците, че ГЕРБ са тези, които свалиха чрез вот на недоверие кабинета "Петков", Биков каза: Внесохме вот на недоверие, защото ИТН излезе от правителството, бюджетът на Асен Василев бламира, министрите на ИТН напуснаха, а Кирил Петков започна да пазарува. Какво ни вметявате вина, че сме свалили правителството? Можеше и да не ходим на предсрочни избори, ако ПП бяха разбрали, че се е случила някаква промяна.

Той подчерта, че не е време за игри и закачки, няма да подкрепят и предложенията на ПП. Това означава да фалираме държавата. Лично той няма да подкрепя кабинет на ПП.

Що се отнася до това дали може да се състави правителство с третия мандата може и е възможно, но то няма да е нито евроатлантическа, нито стабилно, е категоричното мнение на Тома Биков.