Томислав Дончев: На записите е използван гласът на Борисов, надявам се премиерът "да не е в ръцете" на някой друг

Томислав Дончев

Томислав Дончев

„Трябва да съм винаги добре. Нямам право да съм изморен и разстроен. Много е опасно да се прави политика с неполитически средства. Все едно в едни мач футболистите да не играят с топка, а да се замерят с камъни. Безспорно е ползван гласът на премиера на записите, които излязоха. Тече проверка. Не е ясно доколко са достоверни, както и снимките. Бойко Борисов системно е записван и сниман. Аз нямам достъп до спалнята на премиера, но не е редно да се коментират хипотези. Важното е кой има интерес“. Това заяви пред БТВ вицепремиерът Томислав Дончев. Той не изключи премиерът да е сниман от охраната, както и от съпартийци.

„Нищо не изключвам. Не съм запознат с камерите в дома на премиера, но охраната от НСО би трябвало да е наясно с охранителната техника. Нека да се направи детайлна експертиза. Записите са публични. Всеки, който има познания и техника, може да направи подобна експертиза. Поведението и изказванията на Румен Радев показват скверни технологии, които се прави политика. Тези, които имат повече опит в политиката, знаят, че атаката непосредствено преди изборите, се запушват и нямат този ефект, както преди това“, каза още Дончев. 

„Надявам се премиерът сам да се държи в ръцете си, а да не е в ръцете на някой друг. От 1 година не сме контактували с Цветан Цветанов. Напълно е възможно да „открадне“ част от избирателите на ГЕРБ. Партията е достатъчно силна и здрава“, допълни вицепремиерът. 

„Бойко Борисов е избиран три пъти за премиер. Не е изгубил връзка с действителността. Това, че аз, министър-председателят и Теменужка Петкова имаме връзка с чужда държава, е сериозно обвинение в държавна измяна от страна Цветан Цветанов“, каза още Дончев.