Тотален резил: Грузия отнесе трикольорите с 2:5 в Разград, Ясен Петров подаде оставка

Ясен Петров, снимка: БГНЕС

Ясен Петров, снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по футбол беше унизен в Разград от Грузия. Момчетата на Ясен Петров загубиха срещата от Лигата на нациите на УЕФА с 2:5. Грузинците поведоха още в четвъртата минута. След това резултатът стана 0:2. Българите успяха да върнат едно попадение, но противниковите играчи бързо възстановиха разликата от 2 гола и буквално правеха каквото си искат на терена срещу трикольорите.

Последваха още две попадения във вратата на Николай Михайлов. 10 минути преди края на срещата Илиян Стефанов успя да върне още един почетен гол, но за повече националите ни не намериха сили. В продълженията грузинците получиха дузпа. За късмет топката се отби в гредата. Около 1500 български фенове на стадиона в Разград започнаха да скандират "оставка". 

"Нямам моралното право да остана на поста си след този мач", заяви треньорът Ясен Петров и пожела успех на следващия селекционер на националния отбор. Припомняме, че в предишната среща тимът ни се измъкна с 1:1 срещу Северна Македония и само късметът тогава помогна на играчите ни да не запишат още една домакинска загуба.