Тръмп към Путин: Съветниците ми са глупави хора, не трябва да се вслушвате в тях

Казал това през март, когато се обадил да го поздрави с преизбирането на поста

В хода на телефонен разговор с руския президент Владимир Путин през март тази година, държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е нарекъл представителите на американската администрация, които са се обявили против разговора им „глупаци“ и е помолил руския лидер да не се вслушва в думите им, пише вестник The New York Times, предава РИА Новости, цитирана  от "Фокус".
През март Тръмп е позвънил на Путин, за да го поздрави за победата на изборите. Кремъл тогава съобщи, че разговорът се е състоял по инициатива на американската страна.
След беседата, вестник The Washington Post, позовавайки се на информирани източници, съобщи че Тръмп е игнорирал предупрежденията на своите съветници по национална сигурност, които са го убеждавали да не поздравява Путин с преизбирането.
Изданието, на базата на твърденията на свои информирани източници, съобщи че Тръмп е нарекъл своите съветници „глупаци“.
„Това са глупави хора, не трябва да се вслушвате в тях“, е казал американския лидер на руския си колега.
РИА припомня, че президентите на Русия и САЩ планират да се срещнат на 16 юли в Хелзинки.

По-рано от Кремъл съобщиха, че Путин и Тръмп имат намерение да обсъдят перспективите за развитие на двустранните отношения и актуалните въпроси от международния дневен ред. Това ще бъде първата пълноформатна среща между лидерите на двете страни без тя да е във връзка с някоя среща на върха. За първи път те се срещнаха в Хамбург на форума на Г-20, а след това поговориха за кратко и във Виетнам на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество.