Трите деца на Къро, които се измъкнаха на косъм от страшната касапница, се връщат в България?

В четвъртък сутринта бодигардът по график закарал децата на Каменов до учебното заведение

Трите деца на Красимир Каменов-Къро, който беше екзекутиран заедно със съпругата си Гергана, бодигарда и домашната им помощница, са се измъкнали на косъм от страшната касапница в дома им в ЮАР.

Наследниците на мафиота и манекенката са на 8, 11 и 13 години и посещават българско учебно заведение в Кейптаун, пише "България днес".

Преди разстрела семейството е било следено дълго време, за да могат техните килъри да научат точния им график в ежедневието.

Всяка сутрин в 8 часа децата отпътували с бус, който бил управляван от охраната на Къро до училището им. В четвъртък сутринта бодигардът по график закарал децата на Каменов до учебното заведение. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора са се отворили.

Точно в този момент убийците нахлули с тежък брониран джип, блъскайки буса на бодигарда навътре в двора и помитайки вратата. Нападателите били в униформи на ДЕА - американската служба за борба с наркотиците. Именно това е заблудило Къро, жена му и двамата им служители да не направят опити да се защитят.

Сложени им били белезници, а на Каменов свински опашки и са ги накарали да легнат с лице към земята, като те до последно смятали, че това е акция. След това са били разстреляни от упор.

Че по време на кървавата екзекуция децата са били на училище, потвърди директорът на училището им Антон Николов. Той разказа, че двете момчета и момичето са възпитаници на школото от дълги години. "Отличници са, демонстрират доста положителни резултати в образователния развой", похвали ги той.

След жестоката трагедия с трите деца е говорил психолог. Понеже остават без майка и баща, се очаква хлапетата да бъдат върнати при роднини в страната ни.