Израел ликвидира терорист от „Ислямски джихад“ в Дженин

Готвел е нападение, в колата му е имало експлозиви

Палестински член на "Ислямски джихад", замесен в няколко антиизраелски нападения, е бил "ликвидиран" при удар на израелски дрон в сектора Дженин на окупирания Западен бряг, съобщи армията (ЦАХАЛ), предаде АФП.

Става дума за Ясер Ханун, жител на Дженин и терорист от "Ислямски джихад, който вече е бил задържан за участието си във военните дейности на терористичната организация, се казва в изявление на армията. Той се е подготвял да извърши друго нападение.

Автомобилът му е бил ударен на улица в гъсто населения бежански лагер Дженин, разположен под едноименния град в северната част на Западния бряг. На мястото на инцидента почти напълно унищожените останки от автомобила бяха в пламъци в средата на улицата.

"Две последователни ракети удариха автомобила", каза Усайд Шелби, който е присъствал по време на удара, което според него е довело до взривявяне на експлозиви, намиращи се в автомобила.

Министерството на здравеопазването на Палестинската автономия съобщи, че "в лагера Дженин е бил обстрелван автомобил", при което е загинал един човек, а други били ранени. /БГНЕС