Израел: Убити са десетки терористи през денонощието, обезвредени са експлозиви в Газа

Открити са ракетни комплекси до училище на ООН

Израелските военни заявиха, че са убили десетки терористи и са неутрализирали експлозиви в ивицата Газа, съобщи "Гардиън".

"През изминалото денонощие военноморските сили на ЦАХАЛ и сухопътните войски идентифицираха терористи, които залагат взривни устройства по крайбрежието на ивицата Газа и в съседни на брега комплекси. Терористите са планирали да взривят тези експлозиви при нападения срещу израелските военни сили. При съвместни операции военноморските, въздушните и сухопътните сили, поразиха редица терористи и неутрализираха взривните устройства." - съобщиха от израелската армия на оперативен брифинг.

В изявлението се допълва, че войските са убили десетки терористи, сред които такива, които са се опитали да поставят взривни устройства, други, които са управлявали дронове и такива, които са се придвижвали към израелските сили. По време на претърсванията в централната част на Ивицата Газа са открити съоръжение за производство на оръжия, стартови площадки и ракетни комплекси с голям обсег на действие.

В съобщението се казва още, че ЦАХАЛ са открили редица ракетни комплекси в град Бурей, разположени в непосредствена близост до училище на ООН. /БГНЕС