Снишените БГ политици ни водят в цивилизационния свят на Путин

Президентството и правителството ясно се определиха в услуга на кремълската линия

Авторът

Авторът

Цветанка Андреева

ЗА: Радев с МИГовете му, постсъветската БСП с петолъчката им Нинова, „Възраждане“ с кремълския им „национализъм“ , Янев с тренировъчния му хъб, Кирил Петков с  неговото „говорим в един глас“, но на практика - без нас.

Руский военный корабль, иди нахуй! 

Този израз стана символ на цялото презрение към войната на Путин и готовността за категорична съпротива срещу агресивната наглост на имперските му амбиции. 

Всеки солидарен с битката на Украйна срещу кървавата инвазия на Путин и всеки, който разбира, че заплахата на Кремъл е към реда и мира на нашия демократичния свят, знае какво означават горните думи и за кой могат да се отнасят.

Днес е време за силни лидерски позиции, но българската политика стана територия за пълномощниците на Путин и блато за страхливите им институционални партньори. 
Неутралитетът на снишените БГ политици ни води в цивилизационния свят на Путин. С такива явни и мълчаливо удобни лидери все повече вървим към агресивния и същевременно все по-изолиран имперски модел на Русия. 

Руският посланик в България вече говори напълно необезпокоявана от името на обществото ни, сякаш сме жители на руска губерния. Митрофанова хибридно обрисува обществения образ на България, като лоялна към Кремъл, въпреки че социологическите допитвания показаха само 16% одобрение към Путин. 

Президентството и правителството ясно се определиха в услуга на кремълската линия като отказаха помощ за Украйна. Остава надеждата за българска съпротива в Народното събрание и организиране на ясно изразена обществена воля в подкрепа на Украйна.