ПП предлага продължаване на вече рецидивиралата в няколко парламента политическа обреченост

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Цветанка Андреева

Политическата стратегия на Кирил Петков за евентуално ново управление след изборите - ще защитава евроатлантизма в коалиция с БСП, в почти безкритичен тон към Радев.

В интервюто му днес, направи впечатление, че е твърде умерен  към Радев. Петков не отговори на острия, критичен тон на служебната власт и остана необяснимо мек към разгромяващия го президент. Две са възможните обяснения. 

1. Съхраняване на добрия тон с надежда за бъдеща подкрепа и сътрудничество с  Радев. 

Кирил Петков не зае страна и в конфликта Радев – Нинова, макар че там пряко е засегнато неговото управление. Остана лоялен и към Нинова, като партньор за „евроатлантическа България“. Нищо, че БСП не подкрепи официално Украйна и нарече Русия приятелска държава, нищо че не подкрепи отпадане на ветото за Македония, нищо че Нинова не допусна Тагарев в МО и повторно детронира самия Петков заради 70-те руски дипломати.

2. Политически страх свързан със зависимост от „създателя“ Радев. 

Няма значение на какво се дължи тази лоялност, но явно ПП на Кирил Петков и на тези избори ще затворят очи за кремълската зависимост на Радев и идеологически близката му БСП. Явно ПП се позиционира в център-ляво. Така нещата се обръщат - съюзът им с ДБ ще е повече стратегически, отколкото идеологически.

За разкош на избирателите на ГЕРБ - докато се колебаеше дали да арестува или пенсионира Борисов, Петков не даде нито един честен отговор на обвиненията, че са продължили да купуват руски газ, но оскъпен през посредници.

Така Мисия Парламентарни избори 2022 повтаря за пореден път обречеността на Мисия 121!