Цветанов: Време е да се подкрепят политици и политики, които реално изпълняват ангажиментите ни към ЕС и НАТО

Премиерът заслужава подкрепата на тези, които твърдят, че са евроатлантици

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

За първи път имаме министър-председател, който има ясно отношение и позиция за Русия и това, което тя демонстрира през последните няколко десетилетия - шпионаж, хибридни атаки и всичко това, което те имат като въздействие върху българската политическа класа. Призовавам тези, които преди една седмица обявиха, че са евроатлантически ориентирани, да застанат и да подкрепят министър-председателя.

Корнелия Нинова е важна фигура в сегашния управленски мандат и ние знаем, че за първи път имаме възможност да видим истинското ѝ лице, както и на БСП, а именно Русия и всичко това, което обслужва руските интереси, но в ущърб на България.

Русия през цялото време е имала икономически лостове в България.

Аз искам днес управляващото мнозинство да загърбят личните си атаки и да се ръководят от интересите на страната. 

Липсата на правителство ще създаде проблем за възможността да се възползваме от Плана за възстановяване и устойчивост, защото до края на годината трябва да се направят две плащания в размер на 4 млрд. лв., 22 закона и 66 мерки да бъдат приети. Никой не работи по тази тема, защото нямаме действащ адекватен функциониращ парламент и нямаме МС, който да подготви този законодателен пакет. Всичко това трябва да се случи до края на годината, в противен случай няма да получим никакви пари и ще увеличим държавния си дълг и ще се харчат не за политики, а за дейности, които ще могат да подготвят партиите за дадени кампании, които ще предстоят за предсрочни избори.