Цветанов ще участва в интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност във Вашингтон

Цветан Цветанов

Цветан Цветанов

Председателят на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов ще участва в Интерпарламентарния форум по разузнаване и сигурност във Вашингтон, организиран от конгресмена Робърт Питинджър. В събитието ще вземат участие представители на изпълнителната и законодателната власти на държави от Европа, Северна и Южна Америка, както и представители на международни компании и неправителствени организации в сферата на международната сигурност.

Сред обсъжданите теми ще бъдат съвременните предизвикателства пред международната сигурност, произтичащи от войната в Украйна и агресивните авторитарни режими, както и противодействие на организираната престъпност и прането на пари. Специално внимание ще бъде обърнато на нелегалната миграция и методите за нейното пресичане или намаляване. 

Основан преди седем години, днес Интерпарламентарният форум по разузнаване и сигурност е водещо събитие в тази сфера. Форумът предоставя експертен опит и сътрудничество между парламентаристи и националните администрации за по-доброто разбиране измежду съюзниците на Съединените щати за глобалните заплахи в съвременния свят.