Украйна: Новият посланик в България има квалификация по международни отношения и свободно владее английски

Получила е диплом с отличие

Олеся Илащук

Олеся Илащук

Украинското министерство на външните работи излезе с реакция на появилите се в медиите упреци, че новата посланичка на Украйна в България – Олеся Илащук, няма необходимия опит, предаде Униан.

Илащук е получила диплом с отличие по специалността "Странознание" в катедрата за международни отношения към факултета по история, политология и международни отношения на Черновицкия национален университет „Юрий Федкович“, посочват от министерството. Тя има квалификация на специалист по международни отношения, преводач и свободно владее английски език, допълват от външното ведомство на Украйна.

"Правителството на България, след като оцени кандидатурата й, както е прието в международната практика, без отлагане предостави агреман на госпожа Илащук, без никакви забележки относно работата й в България", гласи съобщението.

От министерството призовават новата посланичка да бъде оценявана според резултатите от работата й, а не по „интерпретации и образи“.

По-рано в медиите се появиха публикации, в които се казваше, че Олеся Илащук няма нужната подготовка и че се е позиционирала като терапевт и специалист по сексология.

Превод Faktor.bg