Украйна унищожи още две руски казарми в Херсонска област и стотици военни

Това стана причина за острите критики на руски блогъри към властта в Кремъл, Путин е наредил да започне разследване

Около 500 руски войници са били убити или ранени при украински удар в село Чулаковка в Херсонска област, съобщи Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна /ВСУ/. Ударът е нанесен още на 31 декември, но за него се разбра официално днес, пише "Сега". Вчера руското МО не спомена подобен удар, само в социалните мрежи се промъкна оскъдна информация за него.

Украинската армия е унищожила и база на руснаците в село Правие Саги, също в Херсонска област. В случая окупаторите сами са издали локацията си, тъй като в социалните мрежи редовно са били публикувани снимки от житието им в комплекса Grand Prix. ВСУ са унищожи няколко сгради от комплекса. Все още не е ясно колко са жертвите.

Вниманието вчера бе насочено към друг удар на Украйна - в село Макеевка, където бе срината сградата на професионална гимназия, в която са били настанени над 600 мобилизирани. Според руското МО загиналите там са само 63 души, но руските военни кореспонденти оспорват тази цифра и говорят за над 100 убити и поне още толкова ранени. Много се водят и безследно изчезнали. За многото жертви при удара с HIMARS по Макеевка допринася и фактът, че в сградата са били съхранявани много боеприпаси и над 5 тона дизелово гориво.

Това стана повод за множество критики към военното ръководство на Русия, а президентът Владимир Путин е наредил разследване, което да установи кой е виновен за грешките при настаняването на военнослужещи и при съхраняването на боеприпаси.