Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер представят в Пловдив листата за евродепутати на ГЕРБ-СДС(на живо)

ГЕРБ-СДС посрещнаха водещия кандидат на ЕНП за европейските избори Урсула фон дер Лайен и председателя на ЕНП Манфред Вебер в Пловдив.

 

"ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят на екстремистите да унищожат Европа на ценностите", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя поздрави българите по повод Денят на Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите му:

“Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”, припомни Фон дер Лайен.

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква - символ на свободния дух на България и Европа.

“България и Европа са символ на толерантността. Нека запазим това”, призова председателят на ЕК и кандидат за втори мандат.

“Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайнодесни - от “Алтернатива за Германия” до “Национален фронт” във Франция, от “”Конфедерация в Полша до “Възраждане” в България. Техните имена са различни, но целите им са еднакви - те искат да потъпкат ценностите ни и да унищожат нашата Европа. ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят това да се случи. Обединени можем да преместим планини за доброто на Европа”, подчерта Фон дер Лайен.

Председателят на Комисията благодари на Бойко Борисов, че е поставил балканските страни на първо място в политическия дневен ред на Европа по време на българското председателство:

“Днес не само балканските страни, но и Украйна и Молдова са част от тази история. Гласът на България се чува в Брюксел, а в Брюксел ние ви слушаме. Да живее Европа, да живее България!”

Фон дер Лайен благодари също на Бойко Борисов, ГЕРБ и българския народ за ключовата подкрепата за Украйна.

“Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България”, каза тя. Фон дер Лайен призова за укрепване на европейската отбранителна индустрия и посочи, че България може да има значителна роля в този процес.

Относно въпросите на миграцията тя посочи, че Европа е изпълнила международните си задължения и добави:

“Ние европейците ще решаваме кой да дойде в Европейския съюз и при какви условия, а не трафикантите и контрабандистите".

Като основен приоритет за следващия мандат Фон дер Лайен очерта намаляването на бюрокрацията с 25% и подкрепата за земеделците в Европа.

“ГЕРБ и ЕНП винаги ще подкрепят фермерите”, подчерта тя.

"Подкрепата не оставя никакво съмнение. Следващата неделя ГЕРБ ще спечели парламентарните и европейските избори в България. След една седмица ЕНП ще спечели европейските избори и ще продължи да бъде движещата сила на ЕС през следващите пет години", заяви и председателят на Европейската народна партия /ЕНП/ Манфред Вебер в Пловдив, предаде БГНЕС.

"Докато другите създават само хаос, ГЕРБ е партия на опита и стабилността. Ти, Бойко, си истински европейски лидер с доказан опит. Под твое ръководство България се присъедини към европейския банков съюз, запази сигурни граници и имаше невероятен икономически растеж. Вие давате на България силен глас не само в ЕНП, но и в целия ЕС", каза още Вебер.

"Доброто управление означава също така да се използват регионалните и кохезионните фондове, за да се осигури растеж в България, и това е, което Вие направихте. Благодарение на доброто управление на средствата от ЕС, под ръководството на вашите правителства стана възможна не само чудесна инфраструктура като разширението на софийското метро и магистрала „Тракия“, но и домове за възрастни хора, училища и пътища. Вие се грижите българите в градовете и селата да усетят ползата от ЕС", подчерта Вебер.

Председателят на ЕНП посочи, че ГЕРБ е истинска проевропейска партия в България.

Не всяка партия може да каже „ние можем успешно да управляваме България“. Не всяка партия може да каже "Ние винаги сме били на страната на Европа и принадлежим към най-успешното политическо семейство. ГЕРБ може да каже всичко това", добави Манфред Вебер.

Той поздрави бившия външен министър и вицепремиер Мария Габриел.

"Мария, вие бяхте невероятен комисар и успешен външен министър, водещ ролята на България в света. Когато дойде време да станете министър-председател, както се бяхте договорили с партньорите в правителството, те нарушиха споразумението. Те предадоха обещанието за стабилност на българските граждани. При смъртната опасност от крайната десница в България и Европа не можем повече да допускаме тази безотговорност. ГЕРБ е единствената партия, която може да победи крайната десница и да осигури добро управление в България", каза още Вебер. | БГНЕС

„Екипът на ГЕРБ-СДС носи предвидимост и устойчивост. Ние имаме управленска програма, която е в синхрон с водещите приоритети на ЕНП. Приоритетни сектори са образованието, енергетиката, земеделието, развитието на регионите и малките и средни предприятия-сигурност, силна икономика, но и демокрация“. Това заяви Мария Габриел, бивш еврокомисар и вицепремиер на България.

Тя подчерта, че ГЕРБ е надежден и устояващ на предизвикателствата партньор. „Имате подкрепата на коалицията. Ще имате нашата подкрепа за защита на европейското културно наследство. Всички ваши приоритети ще останат и наши“, категорична бе Габриел обръщайки се към Урсула фон дер Лайен и Манфред Вебер. | БГНЕС