Утре депутатите гласуват удължаването на вече удължения бюджет

Депутатите ще гласуват и Доклад за дейността на Комисията по корупция и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2022 г.

В предстоящото пленарно заседание в четвъртък народните представители продължават с обсъждането на второ четене удължаването на сега действащия закон за държавния бюджет.

Депутатите трябва да гласуват дали минималният размер на основната заплата за най-ниската длъжност, предвидена за заемане от държавен служител да е в размер на 780 лв. Освен това трябва да гласуват еднократната помощ за ученици, записани във втори, трети и четвърти клас за учебната 2023/2024 г. да е в размер на 300 лв. Друго предложение, което предстои да бъде гласувано на второ четене в зала е дали считано от 1 юли 2023 г. да се определят минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст в размер на 523,04 лв. и максимален размер на гарантираните вземания в размер на 1950 лв. Още едно от важните предложения, които трябва да се гласуват, е пенсионерите с трайно намалена работоспособност да получават към определената им пенсия добавка в размер 75 на сто от социалната пенсия за старост.

Освен това предстои депутатите ще гласуват на първо четене и Законопроект за несъстоятелност на физическите лица, внесен от Министерски съвет.

В четвъртък депутатите ще гласуват и Доклад за дейността на Комисията на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за 2022 г.