Уволниха изпълнителния директор на "Нетинфо", критикувал шефовете в медийната група

Христо Христов написа във Фейсбук, че има "засилена намеса в редакторската политика на "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз"

С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор, се казва в официално съобщение на "Нова Броудкастинг Груп", мажоритарен собственик на медийната група.

Ръководството на "Нова" информира, че оценява постиганото от Христов и му благодари за работата в компанията.

Наскоро Христо Христов, който държи 3% от капитала на "Нетинфо", обяви в профила си във "Фейсбук", че вижда "засилена намеса в редакторската политика на сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз".

Преди това дългогодишният журналист от спортния сайт gong.bg и негов главен редактор от създаването му преди 12 години Николай Александров напусна, според официалната версия по "взаимно съгласие", но неофициално - след натиск от страна на новите собственици на "Нова броудкастинг груп" – братята Домусчиеви, които притежават и футболния клуб "Лудогорец", докато Александров е открит привърженик на ЦСКА.

"Нова" държи 70% от акциите на "Нетинфо" (освен 3% на Христов останалите 27% са собственост на Радосвет Радев). Сайтовете "Гонг", "Вести" и "Дарикнюз" са част от сделката, при която фирма на Кирил Домусчиев и брат му Георги купи "Нова броудкастинг груп".