Ужасяващо разкритие: Южна Корея разследва 420 "бебета призраци"

В Южна Корея започна разследване за установяване местонахождението на над 400 "бебета призраци", след две от тях бяха открити, убити от майка си малко след раждането им, предаде Анадолската агенция.

„Общо 420 случая на „бебе-призрак“ са предадени на полицията и 400 от тях в момента се разследват“, каза неназован служител пред южнокорейските медии.

Досега е потвърдена смъртта на 15 бебета, осем от случаите се разследват, докато други пет са приключени, добави служителят.

Разследването беше подтикнато от откриването на телата на две бебета в хладилник в района на Сувон миналия месец.

Основният заподозрян за убийството им е собствената им майка, за която се смята че е извършила престъпленията през 2018 и 2019 г.

Възмущение се изля в цялата страна след разкритията, като обществеността настоява за незабавни промени в съществуващия закон, за да се предотвратят подобни отвратителни злоупотреби.

Националното събрание на Южна Корея прие законопроект и измени своя закон за предотвратяване на "бебета призраци" миналата седмица.

С новия закон, приет от южнокорейските депутати, болниците са задължени да информират правителството за раждането на бебе в рамките на 14 дни.

Чуждите граждани, живеещи в страната, обаче са изключени от този закон.

По-рано само родителите трябваше да докладват на правителството за раждането на децата си в рамките на един месец след раждането им, което позволяваше подобни злоупотреби. /БГНЕС