В Русия искат да пратят на война първокурсници от военноморското училище, родители са против

Руската федерация планира да изпрати първокурсници от военноморското училище на война в Украйна, родители протестират срещу това.

„Родители на първокурсници от Военноморското училище протестират срещу изпращането на кадети на война“, се казва в съобщение на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна, публикувано в социалната мрежа Facebook, предава УНИАН.

"След едномесечно обучение в университетите,  курсантите бяха преместени от казармите, с цел да бъдат мобилизирани при нужда, в сграда, която не е ремонтирана и дори няма  дограма за прозорци. За да бъдат избегнати срещи с родителите им и да не напускат нерегламентирано сградата по време на дежурства, курсантите са под денонощно наблюдение и охрана. Родителите на кадетите са се обърнали към ръководството на академията, но им е била отказана среща", се казва в съобщението.

В същото време военното разузнаване на Украйна напомня, че руските военни имат възможност да сложат оръжие и да спасят здравето и живота си.

„На руснаците се гарантира пълна подкрепа и съдействие в съответствие с нормите, записани в на Женевските конвенции“, се казва в изявлението.

Превод: Faktor.bg